OEKOTUBE FIJNSTOFFILTER MAAKT HOUTROOK SCHONER!

Houtrook fijnstof reductie tot wel 95%
Verbetert het milieu en onze gezondheid

GRATIS OFFERTE

Het OekoTube fijnstoffilter maakt houtrook tot 95% schoner

Eerlijk&Warm is importeur van het elektronisch fijnstoffilter de OekoTube van Zwitserse makelij. Het OekoTube fijnstoffilter wordt toegepast op hout gestookte schoorstenen om de uitstoot van fijnstof tegen te gaan. Houtrook bevat fijnstoffen die schadelijk zijn voor het milieu en onze gezondheid. Fijnstof veroorzaakt door houtrook komt met name voor in de stedelijke omgeving en is een steeds grotere bron van zorg. In Nederland draagt fijnstof ontstaan uit het stoken van hout, met name in de winterperiode ernstig bij aan het fijnstof probleem in Nederland. Dit kan wel oplopen tot 45 % in een stedelijke omgeving van alle fijnstof. Het OekoTube fijnstoffilter kan hier een belangrijke reductie realiseren tot wel 95%. Een goede pelletkachel heeft een verwaarloosbare fijnstof uitstoot. Een openhaard stoot tot 50x zoveel uit als de nieuwe Duitse normen in 2015, lees verder

Waarom een OekoTube fijnstoffilter

Branie Energy streeft er naar om Nederlanders onafhankelijk te maken en zelf zijn eigen duurzame en milieuvriendelijke energie te laten opwekken. Om deze doelstelling te realiseren heeft Branie Energy een productmix samengesteld. De pelletkachel speelt een prominente rol als het gaat om verwarmen. Veel mensen gebruiken echter een houtkachel of soms zelfs een openhaard om te verwarmen. Hier biedt het OekoTube fijnstoffilter van Eerlijk&Warm uitkomst, want dit fijnstoffilter is geschikt voor onze houtkachels en openhaarden. Het gebruik van de pelletkachel in combinatie met het OekoTube fijnstoffilter verschaft u een duurzame energie oplossing waarbij uw fijnstof emissie wordt gereduceerd tot wel 95%.

Ervaar het fijnstoffilter

Veel gebruikers van houthaarden zijn zich niet bewust van de gevaren die fijnstof met zich mee kunnen brengen. Door gebruik te maken van droger hout, een moderne pelletkachel en het gebruik van het OekoTube fijnstoffilter kunnen we enorm veel verbeteren en zijn we in staat om de huidige en toekomstige milieu normen te realiseren. In Duitsland is per 1 januari 2015 een openhaard zonder aanvullende maatregelen niet meer toegestaan. Zwitserland heeft massaal fijnstoffilters laten plaatsen wat tot verbluffende resultaten heeft geleid. Het is smogvrij, zorgt voor minder geur en een sterke afname van zichtbare rook. Deze resultaten kunt u nu ook bereiken. Plaats ons fijnstoffilter in uw nieuw te bouwen energie onafhankelijk onderkomen, of zet het OekoTube fijnstoffilter op uw bestaande houtrook schoorsteen.

Installatie en werking van het OekoTube fijnstoffilter

Bovenop de schoorsteen wordt bij voorkeur een metalen T stuk geplaatst. Aan de zijkant van de schoorsteen wordt een beugel met een kastje gemonteerd. In dit kastje zitten diverse schakelingen, beveiligingen en een transformator die wordt aangesloten op de netspanning. Deze constructie wordt weggewerkt met een beschermkap die in verschillende uitvoeringen leverbaar is. Vervolgens wordt een flexibele elektrode van ongeveer 125 centimeter aangebracht die via de doorgang in het T-stuk verbinding maakt met de hoogspanning isolator. De bijgeleverde sensor schakelt het fijnstoffilter aan wanneer het een temperatuur verandering registreert. Bij activiteit van het houtgestookte vuur worden de fijnstof deeltjes die door het rookkanaal naar bovenkomen door de elektrode geladen. De geladen deeltjes trekken elkaar aan en vormen een zichtbaar groter geheel. De samengevoegde deeltjes zetten zich vervolgens af op de elektrode en de schoorsteenwand. Een erkend schoorsteenveger kan, nadat hij heeft geconstateerd dat het filter uitgeschakeld staat, probleemloos het rookkanaal schoonmaken. De schoonmaak frequentie wijzigt door het gebruik van het fijnstoffilter niet. De gebruikte materiaalsoorten zijn van hoogwaardig staal en zijn zo gemaakt om jarenlang onderhoudsvrij te functioneren. Lees op Wikipedia meer over fijnstoffilters.

Specificaties van het OekoTube fijnstoffilter

Het OekoTube fijnstoffilter van Eerlijk&Warm is volledig automatisch en levert geen trekverlies in de schoorsteen op. Het fijnstoffilter is aan te sluiten op het reguliere stroomnetwerk (220V)en is opgebouwd uit duurzame, hoogwaardige, onderhoudsarme materialen en is CE gecertificeerd. Het OekoTube fijnstoffilter is door zijn compacte bouw eenvoudig te plaatsen, voldoet aan alle Europese richtlijnen en heeft een hoog Zwitsers afwerkings niveau.

Ons OekoTube fijnstoffilter is geschikt voor houtvuren tot 40 KW.

BEKIJK HET OEKOTUBE FIJNSTOFFILTER IN ACTIE

FIJNSTOF IN DE MEDIA

Tijdschrift Milieu

Aanpak houtstookschade staat nog in de kinderschoenen. Eén op de tien Nederlanders ondervindt geurhinder van particuliere houtstook. Daarnaast levert deze verwarmingsbron allerlei gezondheidsklachten op.

Tijdschrift Milieu, Maart 2014
Lees het hele artikel

Noordhollands Dagblad

Zorgen over fijnstof: een sluipmoordenaar. In het Westelijk havengebied in Amsterdam, de IJmond en zelfs in de regio Schiphol blijft de luchtvervuiling in de Metropoolregio binnen de (juridische) normen…

Noordhollands Dagblad, juni 2014
Lees het hele artikel

 

Zwitserse Overheid

Document van de Zwitserse overheid met vragen en antwoorden over fijnstof: Fragen und Antworten zu Eigen- schaften, Emissionen, Immissionen, Auswirkungen und Massnahmen.

Bundesamt für Umwelt BAFU, januari 2013
Lees het document

 

Verklaring Longfonds

Verklaring Longfonds over houtrook en gezondheidsschade. In deze verklaring van het Longfonds gaan wij in op de gezondheidsrisico’s van het stoken van houtkachels, haarden, vuurkorven en barbecues.

Verklaring Longfonds
Lees de verklaring

 

SPECIFICATIES EN KEURRAPPORTEN

Oekotube Fijnstoffilter

Informatie en specificaties

Keuringsrapport Zwitserland

Prüfbericht Nordwestschweiz

 

 

Keuringsrapport RWE

Prüfbericht Nordwestschweiz

 

 

RECENTE EERLIJK EN WARM BLOG ARTIKELEN

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Geïnteresseerd in de Oekotube fijnstoffilter?

Doe een aanvraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

NEEM CONTACT OP