PELLETKACHELS

De Pelletkachel is de perfecte manier om onafhankelijk en duurzaam u huis te verwarmen

BEKIJK ASSORTIMENT

Eerlijk en Warm Pelletkachels

Steeds meer mensen en bedrijven schakelen over op Pelletkachels. Dat is niet zo verwonderlijk want verwarmen met pelletkachels is het meest warme en eerlijke alternatief dat rekening houdt met je portemonnee én met het milieu. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden huizen en bedrijven al jaren verwarmt met een pelletkachels. Wij laten u graag zien waarom dit ook voor u een uitkomst kan zijn.

Onze kachels stoken op houtpellets.

Er is een Pelletkachel die de ruimte waarin die staat verwarmt, die verwarmt de aanwezige lucht. Een ander type kachel verwarmt water en werkt dus op hetzelfde principe als de gas CV-installaties. De Pelletkachels die worden gebruikt als CV-installatie staan meestal in een aparte ruimte.

Er zijn ook gecombineerde toestellen die in de huiskamer staan. Deze Pelletkachel, die bijzonder mooi is vormgegeven, staat een gedeelte van de warmte af aan de huiskamer en de rest aan het CV-water.

Comfortabel en efficiënt.

Pelletkachels worden gebruikt als verwarming die één ruimte verwarmen, maar kunnen ook de CV vervangen en een heel huis of gebouw verwarmen. Het zichtbare vuur geeft natuurlijk een gevoel van gezelligheid en ‘terug naar de natuur’, de geavanceerde techniek zorgt voor een optimale en efficiënte verbranding met een hoog rendemeet.

Pellets zijn beter voor het milieu.

Met de aanschaf van een Pelletkachel laat u zien dat het milieu u iets kan schelen. We moeten toch echt een keer af van onze fossiele verslaving. Fossiele brandstoffen als gas , propaan en olie vervuilen dagelijks ons milieu meer en meer. U praat dan niet alleen over een schonere wereld, u doet er ook echt iets aan. Pelletkachels zorgen ervoor dat u een warmtevoorziening in huis hebt die duurzaam en niet te duur is. Houtpellets zijn korrels die nog het meest lijken op korrels zoals dierenvoeder er uit ziet. Ze bestaan uit samengeperst houtafval. Hout is een CO2 neutrale brandstof. Want bomen nemen tijdens hun levenscyclus CO2 op. Dezelfde hoeveelheid CO2 komt tijdens de verbranding weer vrij. Terwijl bij de verbranding van traditionele ‘fossiele’ brandstoffen als aardgas, propaan en aardolie nieuwe CO2 aan het milieu wordt toegevoegd. Houtpellets (Biomassa) zijn daarom CO2 neutraal.

Bespaar geld en doe wat voor een beter milieu.

Schrikt u ook elke maand als u uw energierekening krijgt. En slaagt u er ook niet in om iemand bij uw energieleverancier aan de telefoon te krijgen om u uit te leggen waarom die rekening zo hoog is. Een Pelletkachel is een goed begin om onafhankelijker te worden van onze fossiele verslaving en de grote energiebedrijven.

Waarom bespaart u geld?

De Pelletkachels die we bij Eerlijk en Warm verkopen branden erg efficiënt en halen een rendement tot 95%. Dat betekent dat de kachel tot 95% van de energiewaarde die hout bevat afgeeft. Slechts 5% gaat verloren in de schoorsteen. We rekenen u in ons ‘Experience Center’ graag voor hoe makkelijk 30% goedkoper uit bent dan met een cv die op gas wordt gestookt. In bulk afgenomen of bij de vervanging van Propaan of stookolie kan het verschil meer als 50% goedkoper worden!. En dan hebben we het over de gasprijzen van vandaag en nog niet eens over die van morgen. En als het gas dan toch zakt stijgt de belasting wel.

Kunnen Pelletkachels mijn cv vervangen?

Ja, een pelletkachel kan goed als CV dienen. In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gebeurt dat al jaren. Omdat de capacteit vaak wat kleiner is dan van een gasketel, is het werken met een buffervat in de meeste gevallen wenselijk. U kunt dan ook nog eens prachtig de combinatie maken Solar warmte. Met een extra elektrische opwarmstaaf in het buffervat kunt U bovendien overtollige groene energie, uit zonnepanelen of onze windmolen, in het buffervat opslaan.  In ons ‘Experience Center’ laten we u dat graag ervaren.

Wat zijn Houtpellets?

Houtpellets zijn kleine staafjes hout die ontstaan na samenpersen van houtzaagsel (restproduct). Onder andere het in het hout aanwezige lignine werkt als een soort lijm die ervoor zorgt dat het compacte staafjes worden. Pellets zijn een zeer geschikte brandstof om een kachel op te stoken. Houtpellets (biomassa) zijn CO2 neutraal. De CO2 die door de bomen wordt opgenomen om hout te vormen, komt bij verbranding weer vrij. Die CO2 kan dan weer opgenomen worden door nieuwe bomen. Hiermee is de cirkel rond. Bomen geven ons ook nog eens zuurstof!.

Eerlijk en Warm Pelletkachel

Ervaar onze pelletkachels!

We nodigen u van harte uit in ons ‘Experience Center’ om onze kachels in het echt te ervaren. Want je moet ze zien en voelen. Tegelijkertijd geven we u een kijk in de techniek die er in onze kachels schuilt. U zult dan zelf inzien waarom de Pelletkachel de warmtebron van de toekomst is. Eerlijk en Warm!

Pelletkachel op maat

Bij Eerlijk en Warm leveren wij standaard Pelletkachels vanaf 6 KW tot 35 KW vermogen . Grotere vermogens speciaal voor bedrijven tot 350 kW en meer kunnen we ook leveren. Eerlijk en Warm levert exclusief voor Nederland de twee topmerken Pelletkachels. Puros uit Italië en Westfeuer uit Duitsland. Westfeuer heeft vorig jaar het Oostenrijkse topmerk Calimax overgenomen. De grote kachels worden in samenwerking met Ecofaber geleverd.

Installatie

Een  Pelletkachel kan met een schoorsteen lengte van minimaal 1,5 meter op de buitengevel worden aangesloten. Ook kan een Pelletkachel worden aangesloten met een eenvoudige dakdoorvoer of natuurlijk op de bestaande schoorsteen. In alle gevallen vergt een schoorsteen aandacht van een vakman. Wij kunnen adviseren en het ook voor U verzorgen.

Kwaliteit

Onze Pelletkachels staan bekend om hun betrouwbaarheid, kwaliteit en het niveau van de afwerking. Ze hebben een laag geluidsniveau en een prachtig rustig vlambeeld. Ze hebben een hoog rendement en ze zijn zeer geschikt om te combineren met andere warmtebronnen.

Onderhoud

De verbranding van houtpellets in een Pelletkachel is bijna volledig. Daardoor is een wekelijkse stofzuigbeurt meer dan voldoende. Na gebruik van 700- 800 kg houtpellets is een grotere onderhoudsbeurt aan te raden. Iemand die een beetje handig is kan dit zelf. Wij kunnen U adviseren of het voor U uitvoeren.

“De Eerlijk en Warm Pelletkachel. Onafhankelijk duurzaam stoken voor iedereen!”

EEN SELECTIE UIT ONS ASSORTIMENT

[featured_products per_page="4" orderby="menu_order" columns="0" category=""]

RECENTE EERLIJK EN WARM BLOG ARTIKELEN

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Neem contact op en bespaar!

Wij helpen u aan een milieuvriendelijke, goedkope en onafhankelijke energievoorziening.
Doe een aanvraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

MAAK EEN AFSPRAAK